Thursday, March 26, 2009

Bi' Saatinizi Alabilir Miyim?

2007'nin martı... Sydney'de bir grup insanın bize anlatacakları vardı. Onlar o beyaz kutup ayısından çok uzaktalardı. Beyaz kutup ayısı da onlardan çok uzaktaydı.Saatlerdir yüzüyordu kutup ayısı. Kim bilir belki günlerdir yüzüyordu. Üstünde durabileceği ufak bir buz parçası buldu.

2007'nin martında Sydney'dekiler ışıklarını kapattılar. Hepsini değil. Sadece gereksizleri. Az buz değil. 2milyon 2yüzbin kişi, bir saatliğine de olsa kutup ayısına hiç olmadıkları kadar yaklaşmışlardı.

Earth Hour dendi bu olaya. Dünya'nın Saati... 2.sinde 35 ülke, 400 şehir katıldı. 36milyon kişi şans diledi kutup ayısına.

Bu sene 3.sü Earth Hour'un. Biliyorum belki şimdi söyleyeceğim zamanı unutacaksınız. Belki dışarıda olacaksınız. Belki aileniz belki evdeki arkadaşlarınıza anlatamayacaksınız. Ama bilin ki 82 ülke 2100 şehir olacak bu sene. Tüm şehir simgelerinin ışıkları sönecek. Fast-food restoran zincirleri ve ünlü kıyafet markalarının dükkanları loş olacak. Google simsiyah bakacak.

Ama yine de hatırlarsanız,
28 Mart Cumartesi,
ülkenizin yerel saatine göre
20:30 - 21:30
arası sadece gereksiz ışıklarınızı söndürün.


Hem bak Edison Amca'mız ne diyor:

2 comments:

  1. sen erken başladın tasarrufa bu lay-out'un ile.

    ReplyDelete
  2. seninkini dengeliyorum. sende çok elektrik harcanıo =) hem bak isveçle ilgili iki blog var. biri siyah biri beyaz. beşiktaş gibim...

    ReplyDelete

Bence